Hlavní obsah

Nigerijská muslimská sekta pokračuje ve vražedných útocích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abuja

Čtyři desítky lidí minulý týden zabili ozbrojenci z islamistické sekty Boko Haram při dvou útocích v severovýchodní Nigérii. Informace o novém krveprolití v neklidné oblasti země vyšly najevo až nyní, napsala v úterý agentura AFP. Předminulý týden si střet se sektou vyžádal 126 obětí.

Foto: Reuters

Nigerijský transportér ve městě Bama u vyhořelého domu

Článek

Asi 70 ozbrojenců vjelo ve čtvrtek večer do města Bama ve státě Borno v konvoji motocyklů a malých nákladních automobilů. Postříleli 27 osob a dalších 12 zranili. Vypálili zhruba 300 domů, řekl AFP Baba Shehu z místní vlády. "Jakmile lidé spatřili ozbrojence, začali utíkat z města, ale ozbrojenci po nich stříleli," dodal. Terčem útoku byli podle prvních zpráv svatebčané vracející se z obřadu.

Další incident se stal v sobotu, kdy islámští ozbrojenci ve stejné oblasti napadli autobus a zabili 13 cestujících. "Útočníci cestující v autobuse zaskočili. Některým lidem se podařilo uniknout, ale ozbrojenci je pronásledovali a chladnokrevně zavraždili," uvedl Shehu.

Předminulý týden, 24. a 25. října, si ozbrojený střet mezi nigerijskou armádou a islamistickými povstalci v metropoli nigerijského státu Yobe vyžádal 126 mrtvých. Bitva, která trvala zhruba pět hodin, vypukla po útoku militantních islamistů v Damaturu, správním středisku státu Yobe, který leží na severovýchodě země. O život během ní přišlo nejméně 95 povstalců, 23 vojáků a osm policistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám