Hlavní obsah

Výbuch před švédským konzulátem v Benghází

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benghází

Před švédským konzulátem v libyjském Benghází vybuchla v pátek bomba uložená v autě. Uvedly to místní úřady s tím, že se nikomu nic nestalo. Silná exploze ale poškodila čelo budovy i okolní stavby.

Foto: Esam Omran Al-fetori, Reuters

Zničené auto před konzulátem v Benghází

Článek

Při explozi nebyl nikdo zraněn, protože  budova byla prázdná.

Jde o poslední v řadě útoků na budovy konzulátů a velvyslanectví v Libyi od pádu režimu Muamara Kaddáfího. Nejtragičtější se odehrál loni 11. září v Benghází. Zahynul při něm americký velvyslanec a další tři Američané.

Minulý měsíc byla evakuována ruská ambasáda v Tripolisu poté, co na ni zaútočila ozbrojená milice. V červnu zase byla objevena nálož před italskou ambasádou.

Ve čtvrtek byl také nakrátko zadržen povstaleckou skupinou libyjský premiér, zřejmě v souvislosti se sobotní americkou akcí, kdy byl v Tripolisu zadržen terorista z al-Kajdá abú Libí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Z Kaddáfího pevnosti udělají park

Opevněné sídlo bývalého libyjského vůdce Muammara Kaddáfího z hlavního města Tripolis zmizí. Na místě komplexu budov obehnaných zdmi a strážními věžemi bude...

Výběr článků

Načítám