Hlavní obsah

Kramný z Egypta stále nesmí, prokuratura mu prodloužila zákaz vycestovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Petr Kramný, jehož manželka a dcera na konci v července za nevyjasněných okolností zemřely během dovolené v Egyptě, se stále ještě do ČR vrátit nesmí. O prodloužení zákazu cestování rozhodla ve čtvrtek egyptská prokuratura. Novinky o tom informovala tisková mluvčí ministerstva zahraničních věcí Johana Grohová.

Foto: titanicpalace.com

Část hotelového komplexu Titanic Palace v egyptské Hurghadě

Článek

„Dostali jsme zprávu od nejvyšší prokuratury v Káhiře, že se pan prokurátor rozhodl prodloužit pobyt pana K. s tím, že se čeká na výsledky lékařské zprávy vztahující se k případu,“ upřesnila Grohová.

Prokuratura podle ní nespecifikovala, na jak dlouho ještě zákaz vycestovat platí.

Kramný byl o rozhodnutí prokuratury informován prostřednictvím českého zastupitelského úřadu.

Egypt zakázal Kramnému vycestovat 3. srpna. Zákaz byl na dva měsíce, a lhůta tudíž ve čtvrtek vypršela. Prokuratura má právo zákaz o měsíc prodloužit, avizovalo před pár dny ministerstvo zahraničí ČR. [celá zpráva]

Zatím nebyl obviněn

Mluvčí resortu Grohová Novinkám tento týden řekla, že Kramný nebyl z ničeho obviněn a je veden jako svědek. Může se pohybovat jen po Egyptě, dny ale tráví v hotelu v Hurghadě.

Tam původně s dcerou a manželkou dorazili na dovolenou, která skončila tragicky. Kramný odmítá, že by měl na úmrtí manželky a dcery podíl. Už dříve uvedl, že se je snažil oživit. Rodina podle jeho slov trávila den v pokoji, protože jim bylo špatně. Údajně měly ženy průjem a zvracely. Ředitel nemocnice v Hurghadě však tvrdil, že na žaludky zesnulých musel působit silný jed.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám