Hlavní obsah

Obětí zemětřesení v Pákistánu přibývá, je jich přes 320

Islámábád
Aktualizováno

Počet obětí úterního zemětřesení v chudém a odlehlém pákistánském Balúčistánu už dosáhl 328 a dále roste, uvedla BBC. Stovky dalších lidí jsou zraněny. Kolik lidí ztratilo střechu nad hlavou, není známo, ale armáda už poslala do oblasti tisíc stanů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky zemětřesení v pákistánském AvaránuVideo: Reuters

 
Článek

Nejvíce postiženo je předměstí Labač. Údaje o obětech, zraněných a nezvěstných se rozcházejí, protože oblast je zaostalá a infrastruktura poškozená. Je obtížné se tam dostat.

Představitel místní vlády Abdul Rašíd Balúč řekl, že v oblasti Avaránu bylo zničeno 90 procent domů, z nichž většina je z nepálených cihel: „Skoro všechny hliněné domy se zřítily. Celou noc jsme byli zaměstnáni záchrannými operacemi a bojíme se, že během dne najdeme pod troskami další mrtvé.“ Sesuly se ale i domy v Chuzdaru.

Bulajdí dodal, že i když armáda zahájila pomoc, je situace kritická. „Nedostává se nám zdravotnických pomůcek, v místních nemocnicích už není místo pro zraněné.“ Podle něj vrtulníky převážejí nejvážnější případy do Karáčí.

Armáda mohla zasáhnout rychle. Má totiž silné jednotky v oblasti, neboť tam operují separatisté.

Foto: Reuters

Zřícený dům v balúčském Avaránu

Zemětřesení o síle 7,8 stupně udeřilo v úterý a v jeho důsledku se vytvořil i nový ostrov u Gvadaru. [celá zpráva]

V oblasti Avaránu žije na 300 tisíc obyvatel, většinou zemědělců, kteří pěstují datle, ale taky pašeráků paliva z Íránu nebo separatistů bojujících za odtržení Balúčistánu, kde jsou zásoby plynu.

Reklama

Výběr článků

Načítám