Hlavní obsah

Pokračuje soud s Krejčířem, o vydání se rozhodne za pár týdnů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg
Aktualizováno

Obhájci uprchlého českého podnikatele Radovana Krejčíře očekávají, že verdikt ohledně jeho vydání do Česka padne za několik týdnů. Uvedli to na okraj soudního líčení, které ve čtvrtek začalo za Krejčířovy účasti v Jihoafrické republice.

Článek

Případ se podle obhajoby má vyřešit po ukončení odvolacího řízení ohledně Krejčířovy zamítnuté žádosti o azyl v JAR. „Očekáváme, že rozsudek bude opatrný a padne za pár týdnů,” řekl podle serveru jihoafrického listu The Star advokát Eddie Classen.

Krejčíř přišel podle listu k soudu ve městě Kempton Park nedaleko Johannesburgu v černém saku a bílém tričku a vypadal klidně.

Podle jednoho z novinářů Krejčíř u soudu tvrdí, že ve své vlasti je stíhán proto, že se snažil odhalit v ČR korupci. Nakonec prý utekl ze Seychel po upozornění, že má být zavražděn. Do JAR přišel s cílem získat zde azyl, uvedl na Twitteru další z reportérů.

Další novinář uvedl, že Krejčíř zopakoval své dřívější tvrzení, že se dostal do nemilosti české vlády poté, co půjčil peníze muži, který se později stal premiérem, tedy Stanislavu Grossovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám