Hlavní obsah

Dva Keňané si společně vzali jednu ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mombasa

Dva Keňané podepsali smlouvu, že si oba berou za manželku stejnou ženu, uvedla v pondělí BBC. Žena měla za milence oba a odmítla se rozhodnout, kterému dává přednost. Smlouva stanovuje doby, kdy ji který může navštívit. Oba se v ní též zavazují, že budou pomáhat vychovávat její děti bez ohledu na to, kdo bude otcem.

Foto: Profimedia.cz

Žena pocházela z okolí Mombasy

Článek

Sylvester Mwenda a Elijah Kimani podepsali smlouvu poté, co zjistili, že oba mají déle než čtyři roky vztah se stejnou ženou z okresu Mombasa, napsal místní list Daily Nation.

Místní úředník Adhalah Abdrahman přesvědčil oba muže, aby si tuto ženu vzali, když viděl, jak se kvůli ní poprali.

Ve smlouvě podle televize NTV stojí: „Souhlasili jsme, že ode dneška si nebudeme vyhrožovat nebo cítit žárlivost kvůli naší žene, která řekla, že není připravena opustit kteréhokoliv z nás. Každý z nás bude respektovat dny, kdy má zůstat stranou. Souhlasíme též, že se budeme mít navzájem rádi a budeme žít v míru. Nikdo z nás nebyl nucen přijmout toto ustanovení pod talkem.“

Mwenda dodal, že mu rodiče jeho vyvolené požehnali, když se rozhodl zaplatit cenu za nevěstu.

Podle právníků bude manželství právně uznáno, pokud prokáží, že polyandrie patří k obvyklým zvykům jejich kmene.

Mnohoženství je v řadě oblastí Keni běžné, ale o polyandrii není nic známo.

Žena byla vdova se dvěma dětmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám