Hlavní obsah

Egyptský lékař prý našel mrtvé Češky na podlaze, otec tvrdil něco jiného

Další nejasnost se objevila v případě dvou Češek, které zemřely v egyptském letovisku Hurghada. Podle místního lékaře, který mrtvoly ohledával, ležela těla na zemi, nikoliv na posteli, jak tvrdí otec rodiny, který svou mrtvou ženu a dceru nad ránem objevil. Informovala o tom v pátek televize Nova.

Foto: Profimedia.cz

Egyptská Hurghada

Článek

Turistky zemřely v hotelovém pokoji v noci na úterý. Zemřelé ženě bylo 36 let a její dceři osm. Předtím údajně celá rodina trpěla střevními problémy. Mrtvé nalezl jejich otec, respektive manžel, který byl následně rovněž hospitalizován, a lékaři mu vypumpovali žaludek.

Muž dříve v rozhovoru pro Českou televizi vypověděl, že skutečnost, že jeho žena a dcera jsou mrtvé, zjistil ve chvíli, kdy si k nim lehl na postel. "Lehl jsem si vedle dcery a říkám, ať se kousíček posune, že mám strašně málo místa. Chytl jsem ji za ruku a ona byla úplně ledová," řekl ČT.

Podle Novy ale lékař, který na pokoj dorazil k ohledání těl, tvrdí, že ležela na podlaze asi půl metru od sebe. Navíc se nacházela v dost nepřirozených polohách, které by měly odpovídat spíše otravě jedem, uvedla televize.

„To, co dostaly, muselo být silné,“ prohlásil lékař oslovený Novou.

Ráno si zašel na snídani

Ten také uvedl, že muž, kterého po nálezu těl hospitalizovali, neměl žádné příznaky otravy. „Nezvracel, neměl průjem, ráno si dokonce zašel do hotelové restaurace na snídani,“ řekl lékař. Už dříve se uvádělo, že byl hospitalizován spíše kvůli šoku.

Další podezřelou okolností má být křik, který údajně z pokoje postižené rodiny slyšela sousedka. Otec nicméně uvedl, že jeho manželka i dcera šly v klidu spát.

Ostatky již byly podrobeny pitvě, výsledky by měly známy zhruba za týden. Pobyt otce rodiny měl v Hurghadě skončit v pondělí 5. srpna. Zemi ale bude moci opustit teprve ve chvíli, kdy mu to dovolí místní policie, která má u sebe pasy všech tří českých občanů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám