Hlavní obsah

Na Sibiři se zřítil vrtulník, zemřelo nejméně 19 lidí

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakutsk
Aktualizováno

Nejméně 19 lidí zemřelo v úterý v sibiřském Jakutsku při havárii vrtulníku. Oznámilo to regionální ministerstvo vnitra, informovala agentura RIA Novosti. Ministerstvo pro mimořádné události ještě tuto zprávu nepotvrdilo, protože záchranné týmy se zatím na místo havárie nedostaly.

Foto: Profimedia.cz

Pilot helikoptéry Mi-8 nezvládl silné turbulence.

Článek

Podle agentury RIA Novosti bylo na palubě 28 lidí včetně 11 dětí.  "Naživu zůstali tři členové posádky a žena s dítětem," citovala ČTK místopředsedu jakutské regionální vlády Anatolije Skrybikina.

Mezi oběťmi je podle něj místní poslanec, šéf investiční společnosti a zástupci firmy Alrosa těžící diamanty.

Foto: Yahoo Maps

nehoda se stala na Sibiři u vesnice Děputanskij

Helikoptéra Mil Mi-8 společnosti Poljarnyje Avijaliniji ztratila kontakt s leteckými kontrolory 50 kilometrů od letiště u vesnice Děputatskij, odkud mířila do Kazačji.

Pilot údajně nezvládl silné turbulence a vrtulník narazil do svahu. Mezistátní letecký výbor informoval, že stroj po dopadu shořel.

Na místo havárie byly vyslány záchranné týmy ve dvou helikoptérách a letounu An-26. K troskám se ale nemohly dostat kvůli špatnému počasí, jež v okolí panuje. Kvůli tomu ministerstvo vyslalo dvě terénní auta, která vyrazila z vesnice Děputatskij. V oblasti nevedou žádné cesty, vozidla se musejí dostat na místo havárie přes nepřístupnou tajgu. Cesta jim má trvat šest hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám