Hlavní obsah

Cyklón zasáhl Bangladéš, evakuovali milión lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dháka

Cyklón Mahasen zasáhl ve čtvrtek ráno pobřeží Bangladéše, z něhož se musel evakuovat milión lidí. Bouře udeřila na jižním pobřeží země v okrese Patuachali a postupuje k přístavům Cox´s Bazar a Čitagáon. Zatím si cyklón vyžádal jednu oběť.

Foto: Reuters

Evakuace obyvatel Bangladéše před cyklónem Mahasen

Článek

Podle místní meteorologické služby zasáhl cyklón pobřeží v devět hodin místního času (05:00 SELČ), ale "nezdá se být příliš silný". Už ve středu zeslábl na bouři kategorie jedna.

Obavy panují především z dopadu na západní část Barmy, kde by deště provázející bouři mohly zaplavit nízko položené tábory pro uprchlíky. V nich žijí desítky tisíc Rohingů, kteří uprchli před etnicky motivovaným násilím v Arakanském státě na západě Barmy a odmítli evakuaci, protože nevěří vládě.

Foto: Gemunu Amarasinghe, ČTK/AP

Evakuace Rohingů v Barmě

Cyklón Mahasen si na Srí Lance vyžádal sedm lidských životů a téměř 4000 dalších lidí vyhnal z domovů. Podle OSN ohrožuje přes osm miliónů lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám