Hlavní obsah

Američtí vojáci vysvobodili lékaře uneseného v Afghánistánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Americkým a afghánským vojákům se na západě Afghánistánu podařilo osvobodit uneseného amerického lékaře Dilipa Josepha. Uvedlo to v neděli velitelství sil ISAF. Při operaci bylo zabito několik jeho únosců.

Foto: Muhammad Ismail , Reuters

Generál John Allen ocenil výkon amerických vojáků.

Článek

Vrchní velitel spojeneckých vojsk v Afghánistánu generál John Allen řekl, že záchrannou operaci nařídil poté, co ze zpravodajských informací vyplynulo, že by lékař mohl být zavražděn.

Lékaře unesli bojovníci Tálibánu 5. prosince v okresu Sanobi ležícím nedaleko hlavního města Kábulu. Lékař se podle agentury AFP podílel na budování klinik. Okres původně spravovali Francouzi, kteří jej v dubnu předali do rukou Afghánců, protože v listopadu v zemi ukončili bojové operace.

Allen neřekl žádné informace o průběhu operace. Pouze sdělil: “Jsem hrdý na americké a afghánské síly, které operaci naplánovali, nacvičili a úspěšně provedli. Díky nim se doktor Josef brzy uvidí se svou rodinou a blízkými.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám