Hlavní obsah

Rozlícený pacient ubil lidové léčitelky kladivem a sekyrou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Životem zaplatily dvě lidové léčitelky za nepovedenou terapii, kterou předepsaly jistému obyvateli Přímořského kraje na ruském Dálném východě. Rozhořčený pacient jednu zabil kladivem, druhou sekyrou. Dlouholetý trest vězení, k němuž byl odsouzen, si ale podle médií vzhledem k závažnému onemocnění nejspíš nestačí odpykat.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Dvojnásobná vražda byla spáchána v obci Roščino, která leží asi 400 kilometrů severovýchodně od Vladivostoku. Její obyvatel, jehož jméno nebylo zveřejněno, trpěl pokročilou formou tuberkulózy. Když se jeho zdravotní stav po hospitalizaci nelepšil, obrátil se na dvě místní léčitelky, aby mu pomohly. Ty na něm podle serveru Vesti uplatňovaly "netradiční" léčebné metody.

V říjnu roku 2010 pronikl v noci do domu jedné z nich a rozbil jí hlavu kladivem. Protože policisté vraha nedopadli, stačil v červenci 2011 zasadit druhé léčitelce šest ran do hlavy sekyrou. Vyšetřovatelům řekl, že si trest zasloužily za neúspěšnou léčbu a podvod.

Přímořský krajský soud v těchto dnech odsoudil dvojnásobného vraha ke 14,5 roku vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám