Hlavní obsah

Indického chlapce zabili kvůli jménu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Čtrnáctiletý indický chlapec Níradž z nejnižší kasty dalítů, tedy takzvaných nedotknutelných, byl nalezen uškrcený ve vesnici Radhaupúr v severoindickém státu Uttarpradéš. Z vraždy je podezřelá rodina Čaudháryů, která patří k vyšší kastě. Její dva synové měli stejná jména jako dva synové jejich souseda Ráma Sumera. Ten ale odmítal naléhání Čaudháryů, aby synům změnil jména.

Článek

Rám Sumer a Džauahár Čaudháry dali svým synům jména Níradž a Díradž. Čaudháryovým to dlouho vadilo a pokoušeli dotlačit Sumera, aby jména svým synům změnil. Vyhrožovali mu, ale marně. Sumer byl neústupný.

Níradž šel 22. listopadu večer za kamarádem, u kterého se díval na televizi. Domů se nevrátil. Ráno bylo nalezeno jeho tělo v polích. Byl uškrcen.

Kvůli vraždě už byli zadrženi dva členové rodiny Čaudháryů, která popírá, že by byla do vraždy zapletena. Oba synové Čaudháryů, kteří jsou mezi hlavními podezřelými, však zmizeli a policie po nich pátrá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám