Hlavní obsah

Hasiči v Austrálii vypalovali les, řízený požár se změnil v pohromu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řízený požár, kdy australští hasiči vypalovali část lesa v regionu Margaret River na západě země, se ve středu vymkl kontrole a zničil už přes dvacítku domů. Stovky lidí byly evakuovány. Informoval o tom deník The Australian.

Foto: Reuters

Požár v Margaret River

Článek

Plameny se vymkly kontrole v národním parku Leeuwin-Naturaliste, který leží asi 280 kilometrů jihozápadně od hlavního města Západní Austrálie Perthu. Zatím spálily kolem 1800 hektarů a bojuje proti nim asi 200 hasičů, kterým pomáhají i letadla s vodou.

Foto: Reuters

Obyvatelé Margaret River sledují požár, který se vymkl kontrole.

Podle místních úřadů je nyní sice požár z 85 procent pod kontrolou, ale není vyloučeno, že se znovu rozhoří. Hasiči se obávají zejména silného větru, který má během dne dosahovat až 55 kilometrů v hodině, a který by mohl plameny zanést do dalších obydlených oblastí.

Foto: Reuters

Požár v Margaret River

Australští hasiči se podle agentury AP během letních měsíců často snaží snížit riziko vzniku lesních požárů tím, že řízeně spalují vysušený porost, který by se mohl snadno vznítit. Tentokrát se jim však preventivní akce nezdařila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám