Hlavní obsah

Při požárech v australském pečovatelském domě uhořeli tři lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Tři pacienti uhořeli a osm dalších utrpělo kritická zranění při dvou požárech, které v pátek před úsvitem vypukly v australském pečovatelském domě pro nemocné upoutané na lůžko či duševně choré. Jak informovala agentura AP, evakuováno bylo 88 pacientů, které hasiči vynášeli ven z oslepujícího a dusivého kouře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár domova důchodců v AustráliiVideo: Reuters

 
Článek

"Tohle je nejhorší noční můra pro hasiče," řekl AP požárník Greg Mullins. "Jít do pečovatelského domu se staršími lidmi, kteří se sami nemohou dostat do bezpečí."

Podle dostupných informací vypukly dva požáry v různých částech patrové budovy jihozápadně od Sydney. Hasiči zatím nevědí, co bylo příčinou. Oheň prohořel stropem a zřítila se střecha jednoho z křídel budovy.

Policie potvrdila tři oběti; jsou mezi nimi i ohořelá těla dvou pacientů, která zatím zůstala v troskách pokoje, kde začal jeden z požárů. Tato oblast je pro záchranáře zatím příliš nebezpečná, aby do ní vstoupili, upřesnila AP.

Hasiči označili požár za nejhorší v oblasti Sydney od roku 1981, kdy v domě s pečovatelskou službou uhořelo 16 pacientů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám