Hlavní obsah

Do záplavových vod v Thajsku zřejmě unikly jedovaté mamby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

Patnáct jedovatých afrických hadů uniklo údajně ve středu ze zatopené budovy v thajské provincii Nontchaburí, která je sužována katastrofálními povodněmi. Mamby černé, patřící mezi nejjedovatější hady světa, se nyní pokoušejí ulovit thajští veterináři.

Článek

Vládní úřady se o údajném úniku hadů dozvěděly ze zpráv na twitteru, které zatím nebyly spolehlivě ověřeny.

"Může to být pravda, protože víme, že v Thajsku je množství pašeráků, kteří by neuvědomili úřady, kdyby jim hadi unikli," prohlásila šéfka thajské zoologické a ekologické veterinářské společnosti Nantcharika Čanseová.

Společnost proto vyslala svůj tým na lov hadů do zaplavené oblasti nacházející se 16 kilometrů severozápadně od centra metropole Bangkoku.

Foto: Profimedia.cz

Mamba černá

Oběti uštknutí mambou bez podání séra umírají zpravidla během 20 minut. Zásoby séra Thajsko podle Čanseové nemá. "Ještě nemůžeme pravdivost zprávy o mambách stoprocentně potvrdit, ale již jsme objednali pohotovostní zásilku protijedu, která by měla dorazit zítra (v pátek)," oznámilo thajské ministerstvo zdravotnictví.

Thajsko postihly nejhorší záplavy za uplynulé půlstoletí, které si od července vyžádaly již 427 mrtvých.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám