Hlavní obsah

Pákistánka musela chodit nahá za provinění svého syna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Pákistánská policie zadržela dva muže, kteří v severozápadní části země svlékli jednu z žen donaha a přinutili ji chodit vesnicí. Veřejné zostuzení musela strpět jako trest za provinění svého syna, kterého její trýznitelé obvinili, že měl nelegální poměr s manželkou jednoho z nich.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Ostatní obyvatelé vesnice v provincii Chajbar Pachtunchvá se nepokusili útočníkům v jejich činu zabránit, protože ti byli ozbrojeni, řekl zpravodajskému serveru BBC News policejní náčelník Muhammad Alí Gandapúr.

Podle jeho slov si jeden z obyvatel vesnice Nilor Bala stěžoval radě starších, že s jeho manželkou mají poměr dva muži. Vesnická rada mu prý doporučila, aby se rozvedl, ale on místo toho přizval ozbrojené kamarády a společně vpadli do domu matky jednoho z údajných milenců, kterého chtěli zabít. Když muže v domě nenašli, vyvlekli ven jeho matku, svlékli ji a přinutili nahou projít vesnicí, dodal Gandapúr.

Obvinění bylo vzneseno celkem proti sedmi mužům, ale zatím jen dva byli zadrženi. Ochránci lidských práv uvádějí, že zajistit spravedlnosti pro ženy, které jsou v Pákistánu obětí násilí, je nesnadné.

V roce 2002 byla hromadně znásilněna žena v provincii Páňdžáb poté, co byl její bratr obviněn z milostných poměrů s místními ženami. Poškozená se pokusila dovolat spravedlnosti a proti násilníkům vznesla žalobu. Šest mužů bylo odsouzeno, ale letos v dubnu pět z nich pákistánský Nejvyšší soud viny zprostil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám