Hlavní obsah

Z rybářské lodi zachránili 320 uprchlíků z Libye

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valletta

Maltská vojenská hlídková loď zachránila skupinu 320 uprchlíků z Libye z chatrného rybářského plavidla, které ve čtvrtek vyslalo nouzový signál asi 30 kilometrů jihovýchodně od pobřeží středomořského ostrova. V pátek to uvedla agentura Reuters.

Článek

Maltský vojenský mluvčí potvrdil, že uprchlíci byli převezeni na Maltu. Jsou mezi nimi Bangladéšané, Libyjci, Egypťané a několik obyvatel z Mali.

Většina z nich pracovala v Libyi a prchali před občanskou válkou, dodal mluvčí. K útěku ze země zmítané boji mezi povstalci a stoupenci prezidenta Muammara Kaddáfího si vzali šest metrů dlouhou dřevěnou rybářskou loď, které ale cestou vysadil motor a volně ji unášel proud.

Záchrana následuje týden poté, co se členské státy Evropské unie dohodly na přesídlení více než 300 uprchlíků z Malty. Tento malý ostrovní stát si dlouhodobě stěžuje, že příliv uprchlíků kvůli nepokojům v severní Africe je nad jeho síly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám