Hlavní obsah

Planking, neboli prkenné ležení tváří dolů, má další oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Planking, nová zábava, při které se lidé snaží natáhnout hlavou dolů na neobvyklých místech a fotí se při tom, má zřejmě další oběť. Dvacetiletý Australan byl s těžkými poraněními hlavy převezen do nemocnice poté, co chtěl planking vyzkoušet na jedoucím autě a spadl přitom ze střechy. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters. O víkendu zemřel mladý Australan při plankingu poté, co se zřítil z balkónu.

Článek

Zatím poslední médii hojně sledovaná nehoda se stala na začátku týdne ve městě Inverell asi 470 kilometrů severně od Sydney kde mladý muž při plankingu spadl na hlavu ze střechy jedoucího vozu. Australská média uvedla, že ve čtvrtek ráno byl stále v kómatu. Podle serveru theaustralian.com.au byl kvůli incidentu obviněn devatenáctiletý mladík ze tří trestných činů včetně nedbalé jízdy.

Podstatou plankingu je položit se rovně jako prkno tváří dolů na nějaké nezvyklé nebo nebezpečné místo a fotografii z pokusu pak dát na internet. Zájem o něj se začal šířit, když se australský rugbyový hráč David Williams v březnu "pochlubil" svými "plankingovými" schopnostmi v živém televizním vysílání. O planking se pak začali pokoušet další lidé, nejdříve na méně nebezpečných místech jako zaparkovaná policejní auta nebo myčky nádobí, pole působnosti však časem rozšířili, mimo jiné na tovární komíny nebo železniční tratě.

Zájem o planking neopadá

O víkendu pak zemřel dvacetiletý Australan poté, co se zřítil z balkónu v sedmém podlaží hotelu v Brisbane, kde se chtěl podle policie položit na zábradlí. Při pokusu o planking však neudržel rovnováhu. [celá zpráva]

I přes tragické události se podle Reuters zatím nezdá, že by zájem o nebezpečnou zábavu opadal. Stránka na Facebooku zasvěcená plankingu v Austrálii má 141 000 fanoušků. Naopak kampaň, která chtěla na této sociální síti najít 100 000 těch, kdo planking nenávidí, podpořilo šest lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám