Hlavní obsah

Záplavy v Thajsku mají 25 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

Rozsáhlé záplavy, které již deset dnů sužují jižní část Thajska, si podle pátečního sdělení vyžádaly 25 lidských životů a 180 zraněných. Katastrofa postihla celkem osm provincií, z nichž řada žije z turistiky.

Foto: Sukree Sukplang , Reuters

Povodně v Thajsku

Článek

Ze zasažených oblastí muselo být evakuováno na 9000 lidí, z toho asi 1000 zahraničních turistů, mezi nimi i desítky Čechů. Většina turistů byla evakuována z ostrovů Tao a Samui, kde jsou největší turistické resorty. Na odvozu lidí se podílely i lodi thajského námořnictva včetně jediné letadlové, kterou země vlastní.[celá zpráva]

Během pátku se situace na ostrovech začala vracet k normálu. Bylo obnoveno i letecké spojení s ostrovem Samui, kam již mohou plout i trajekty. Armáda oznámila, že své lodě stahuje.

Ekonomové odhadují škody na 160 miliónů eur (asi čtyři miliardy Kč). Záplavy na jihu Thajska pozdržely i dodávku nejméně 50 000 tun kaučuku. Z provincií na jihu přitom pochází zhruba 90 procent veškerého množství thajské výroby kaučuku, jehož roční objem dosahuje asi 3,2 miliónu tun.

Reklama

Výběr článků

Načítám