Hlavní obsah

Naděje na nalezení dalších přeživších na Novém Zélandu pohasla

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Christchurch

Pravděpodobnost, že by pod troskami budov ve městě Christchurch na Novém Zélandu byli nalezeni ještě nějací přeživší, je mizivá. Oznámili to ve čtvrtek tamní záchranáři s tím, že obětí po zemětřesení je nejméně 161.

Článek

„Čelíme skutečnosti, že není žádná šance, že by kdokoliv mohl přežít tak dlouhou dobu,“ citovala BBC šéfa záchranářů Johna Hamiltona. Posledního živého vytáhli zpod sutin více než před týdnem.

Otřesy o síle 6,3 stupně Richterovy stupnice zasáhly Christchurch minulé úterý. Záchranáři uvedli, že mezi oběťmi byli i cizinci, zatím byl identifikován jen pár mladých turistů z Izraele. Nadále se však pohřešují studenti z Japonska, Číny, Thajska a dalších zemí.

Celkový počet mrtvých by mohl vystoupat až na 240. Například pod troskami místní katedrály se nachází těla 20 lidí, k nimž se záchranáři ještě nedostali.

Ačkoliv nadále pokračuje pátrání po nezvěstných, úřady se začaly soustřeďovat na obnovu města, jež postihlo zemětřesení naposledy před rokem. Desítky tisíc lidí jsou stále bez elektřiny a nefunguje odpadní systém.

Reklama

Výběr článků

Načítám