Hlavní obsah

Přední světovou expertku na gorily zavraždili v Kamerunu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Limbe

Britská zooložka Ymke Warrenová, považovaná za jednu z předních expertek na gorily, byla zavražděna ve svém domě v kamerunském Limbe. Zooložce, které se podařilo utéci z Rwandy během genocidy v devadesátých letech minulého století, zatím neznámý pachatel podřízl hrdlo.

Článek

Ymke Warrenová přišla o život v úterý okolo půl osmé večer, když se vrátila z práce domů. Tam se již od pondělí v podkroví budovy schovával neznámý útočník, pravděpodobně Kamerunec.

Podle hospodyně, která část útoku viděla, si Warrenová muže zřejmě všimla a on na ni zaútočil mačetou. Jedno seknutí vedlo přímo přes krk a zooložka během chvíle vykrvácela.

Podle ředitelky institutu pro výzkum goril Jillian Millerové byla Warrenová velmi zkušenou pracovnicí, která ve světě patřila ke špičkám ve svém oboru.

"Počátkem devadesátých let utekla ze Rwandy zmítané genocidou a poté vedla projekt Dian Fosseyové. Je hrozné, že tam přežila to šílenství a nakonec byla zcela zbytečně zavražděna o 15 let později," dodala Millerová.

Dian Fosseyová byla americká zooložka, kterou zavraždili neznámí útočníci ve Rwandě roku 1985. Zvěčněna byla ve snímku Gorily v mlze - Příběh Dian Fosseyové, kde ji ztvárnila Sigourney Weaverová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám