Hlavní obsah

Dubnové zemětřesení v Číně si vyžádalo o třetinu více obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Počet obětí zemětřesení, které 14. dubna postihlo tibetskou náhorní plošinu, je podle pondělní bilance o třetinu vyšší, než se dosud uvádělo. Mrtvých jsou skoro tři tisícovky, zatímco dosud se uváděly jen dva tisíce obětí.

Článek

"Zemětřesení ze 14. dubna zabilo 2698 lidí a 270 dalších se stále pohřešuje," citovala agentura viceguvernéra provincie Čching-chaj, jímž je Čang Kuang-žung. "Mezi oběťmi je také 199 školáků. Všichni mrtví s výjimkou jedenácti již byli identifikováni," dodal.

Otřesy půdy o síle 6,9 stupně Richterovy škály zasáhly odlehlou horskou prefekturu Jü-šu, kterou obývá kolem 90 000 lidí, převážně pastevců a rolníků z řad etnických Tibeťanů a Mongolů. Většina obětí pochází z metropole prefektury Ťie-ku. Záchranné práce po zemětřesení komplikovalo špatné dopravní spojení a nepříznivé počasí. [celá zpráva]

Čína vyčlenila na rekonstrukci oblasti pro letošek 1,32 miliardy dolarů. Zbořené obytné domy, školy a silnice chce nahradit novými do tří let, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám