Hlavní obsah

Kamarádi chlapce, který přežil pád letadla v Libyi, se těší na jeho návrat

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamarádi devítiletého nizozemského chlapce, který jako jediný přežil ničivý pád Airbusu 330 v libyjském Tripolisu, si přejí, aby se co nejdříve vrátil domů. Všichni o něm mluví jako o veselém a hravém klukovi. Letecká katastrofa ho teď ale připravila o matku, otce i o staršího bratra. Devítiletý Ruben o tom ale ještě neví. Do Nizozemí se vrátí v sobotu.

Článek

Jeden z Rubenových spolužáků, desetiletý Dimmy de Hough, vzpomíná, že když poprvé uviděl fotografii svého přítele v televizi, nemohl tomu uvěřit. Přesvědčila ho až zmínka o tom, že šlo o let z Afriky. Dobře si totiž pamatoval, jak Ruben ještě před odjezdem celé třídě vyprávěl, že pojede s rodiči na safari.

Dimmy na Rubena vzpomíná jako na stále se usmívajícího chlapce. Nikdy se prý nepral a rád si s ostatními hrál s legem nebo na schovávanou. Celá Rubenova škola si teď přeje, aby chlapci bylo lépe a vrátil se zpátky do Nizozemí.

Nizozemská ministryně zahraničí řekla, že do Tripolisu, kde je Ruben hospitalizován, vyrazil speciální tým lékařů. Společně s nimi přijeli za chlapcem i jeho teta a strýc. Do Nizozemí ho přepraví v sobotu.

Libyjci vylučují teroristický útok

Specialisté mezitím stále ohledávají místo neštěstí. Už se jim podařilo najít obě černé skříňky, obsahující záznam komunikace a technická data z havarovaného letu. Obě jsou v dobrém stavu. Přesto odborníci nechtějí spekulovat o tom, co za havárií stojí.

Libyjská vláda už ale vyloučila možnost teroristického útoku. Podle leteckých expertů Airbus 330 pravděpodobně narazil do země několik stovek metrů před přistávací dráhou v Tripolisu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám