Hlavní obsah

Atentátník zaútočil na pákistánskou nemocnici, zabil na deset lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvéta
Aktualizováno

Nejméně osm lidí zahynulo a 35 dalších bylo zraněno při pátečním pumovém útoku na nemocnici ve městě Kvéta na jihozápadě Pákistánu. Původní zprávy, že útočil sebevražedný atentátník, nebyly potvrzeny, i když AP to uvedla.

Článek

Novou, výrazně vyšší bilanci obětí a zraněných přinesla agentura DPA. Představitel soukromé záchranné služby Edhi dokonce uvedl, že její sanitky přepravily do blízké nemocnice deset těl a 16 zraněných.

Nálož explodovala na parkovišti před vchodem na pohotovost nemocnice. Zasáhla skupinu truchlících příbuzných šíitiského bankéře, který byl do nemocnice doopraven ráno, protože byl postřelen. Postřelený později zemřel. Mezi mrtvými jsou i mužovi přátelé, ale také kameraman pracující pro pákistánskou televizní stanici Samaa.

Po explozi bezpečnostní služba chránící objekt ambulance vypálila varovné výstřely. Bála se, aby nešlo o koordinovaný útok, kdy by se lidé, kteří se rozběhli pomoci zraněným, nestali terčem dalšího útoku.

Kvéta je metropolí provincie Balúčistán v jihozápadní části země, kde vládní síly bojují proti separatistům z řad etnických Balúčů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám