Hlavní obsah

Tajfun Ketsana vtrhl do Kambodže, počet jeho obětí přesáhl 300

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Poté, co tajfun Ketsana poničil Filipíny a Vietnam, udeřil na Kambodžu. Podle serveru BBC zahynulo v centrální části země 11 lidí. Celkem si vyžádal tajfun a jím vyvolané záplavy 331 obětí, 246 na Filipínách a 74 ve Vitenamu, který dříve uváděl 33 mrtvých. Statisíce lidí vyhnal z domovů,

Foto: Romano Ranoco , Reuters

Článek

Víkendové řádění živlu na Filipínách si vyžádalo nejméně 246 mrtvých, Vietnam oznámil 74 obětí záplav a sesuvů půdy. Dalších 179 osob bylo zraněno nebo se pohřešují. Vietnam evakuoval okolo 350 000 lidí, protože zničil 180 000 budov.

Nejhůře postiženy jsou Filipíny, jenom v hlavním městě Manila byly postiženy dva milióny obyvatel. Pod vodou bylo 80 procent města.

V Kambodži byla nejvíce postižena provincie Kampong Thom ve střední části země, odkud bylo přes noc hlášeno všech 11 úmrtí lidí, na které se zřítily domy. Statisíce lidí zůstaly bez přístřeší. Asi třicet lidí utrpělo zranění. "Jsme zvyklí na bouře, které strhnou jeden nebo dva domy. Nikdy jsem ale neviděl bouři takové síly," prohlásil Nam Tum, guvernér kambodžské provincie Kampongthom.

Zatímco Ketsana doprovázený silnými dešti opustil rychlostí přes 150 kilometrů v hodině Vietnam a směřoval do Kambodže a jižního Laosu, Filipíny očekávají další srážky. Meteorologové varovali, že nad Tichým oceánem se tvoří další bouře, která k severnímu ostrovu Luzon dorazí ve čtvrtek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám