Hlavní obsah

Šest obětí pumového atentátu v Pákistánu, zahynuly i děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Nejméně šest obětí si vyžádal v pondělí výbuch nálože ukryté v malém nákladním autě, které stálo na benzínové stanici. Atentát byl podniknut poblíž Pešáváru na západě země. Mezi oběťmi jsou děti od ženy, která brala benzín.

Článek

"Na místě zahynulo šest lidí, zraněné odvážíme do nemocnice," řekl novinářům policejní důstojník Džahanzib Chán z města Čarsada v blízkosti Péšávaru, kde nálož vybuchla.  

Poblíž působí radikálové z pákistánského Tálibánu. Kmenová území na západě a severozápadě země obývaná Paštuny nemá ústřední vláda pod kontrolou. Bují tam fundamentalismus.

Zavražděn pákistánský radikál

Šéf sunnitské extremistické skupiny Sipahe sahaba Pákistán, která je od roku 2002 v zemi zakázána pro násilí páchané na šíitské minoritě, byl v pondělí zabit. Alí Šér Haidérí byl zastřelen společně s dalším členem skupiny v provincii Sindh na jihu země. Ochranka pak útočníka zlikvidovala. Podle vyšetřovatelů byly motivem vraždy osobní spory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám