Hlavní obsah

Letadlu Air France hrozil anonym v Buenos Aires bombou

Novinky, pst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik dnů před záhadným zřícením airbusu letu 447 společnosti Air France nad Atlantikem byl kvůli telefonickým výhrůžkám bombovým útokem zpožděn podobný let společnosti Air France z Buenos Aires do Paříže. Podle informací stanice FOX News policie prohledávala 27. května 90 minut bezvýsledně letadlo.

Foto: Reuters

Airbus A330-200 společnosti Air France

Článek

Pasažéři nebyli evakuováni a letadlo pak bez problémů vzlétlo a v pořádku a bezpečně přistálo v Paříži. Přestože je považováno za hlavní příčinu pádu Airbusu na letu 447 s 228 lidmi na palubě bouřlivé počasí, do hry se znovu vrací i spekulace o možném teroristickém útoku.

Šéf francouzského Úřadu vyšetřování analýz a bezpečnosti civilního letectví Paul-Louis Arslanian v této souvislosti pouze ujistil, že nešťastnému letu z Rio de Janeira žádné výhrůžky nepředcházely a odbavení pasažérů i start proběhl bez problémů.

Vyvrátit nebo potvrdit by je mohlo pouze nalezení „černé skříňky“ se záznamem o průběhu letu. Vzhledem k podmínkám si však vyšetřovatelé nedělají velké naděje, přestože se podařilo lokalizovat trosky Airbusu. [celá zpráva]

Bez černých skřínek není zatím znám ani přesný čas katastrofy a rekonstruovat průběh letu není bez dalších údajů možné. Trosky jsou roztroušeny ve čtyřech oblastech vzdálených přibližně 50 kilometrů. Hloubka moře se v místě nalezení trosek pohybuje kolem sedmi kilometrů. Černé skříňky by měly být schopné vydržet v daných podmínkách 30 dní.

Výběr článků

Načítám