Hlavní obsah

Strůjci útoků na Bali budou v listopadu zastřeleni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JAKARTA

Tři teroristé odsouzení za útok na noční klub na Bali v roce 2002, budou v listopadu zastřeleni. Oznámily to v pátek indonéské úřady. Strůjci útoku Imam Samudra, Amrozi a Mukhlas odmítli žádat indonéského prezidenta o milost.

Foto: Dadang Tri , Reuters

Mluvčí indonéského generálního prokurátora oznamuje rozhodnutí atentátníky zastřelit příští měsíc.

Článek

Před popravčí četu půjdou počátkem listopadu na ostrově Nusakambangan, kde na popravu čekají v ostře střežené věznici. Islamisté po rozsudku nedali najevo lítost. Původně chtěli být sťati, což je podle nich tradiční muslimský způsob popravy, soud jim však nevyhověl a potvrdil rozhodnutí, že budou zastřeleni.

Advokáti odsouzenců chtějí dosáhnout přezkoumání rozhodnutí a potažmo celého případu.

Při útoku na noční klub na Bali v roce 2002 zahynulo 202 lidí, z toho 88 australských turistů. Teroristé z organizace Jemaah Islamiyah chtěli činem z Indonésie vypudit zahraniční návštěvníky a udělat z muslimské země část velkého islámského kalifátu.

Reklama

Související články

Výbuchy na Bali byly dílem sebevrahů

Série tří výbuchů, která v sobotu otřásla indonéským ostrovem Bali, je dílem sebevražedných atentátníků. Uvedly to vysoce postavené zdroje z indonéského...

Výběr článků

Načítám