Hlavní obsah

VIDEO: V tlačenici u indického chrámu ušlapali 168 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DILLÍ
Aktualizováno

Nejméně 168 lidí bylo ušlapáno v tlačenici u hinduistického chrámu Čamunda v blízkosti historického města Džódhpur v západoindickém státě Rádžastán. Náporu davu neodolala v úterních ranních hodinách jedna ze stěn poblíž chrámu, a to vyvolalo paniku. Místní úřady potvrdily další desítky zraněných a je tedy možné, že tragická bilance vzroste.

Nejméně 168 lidí ušlapáno v tlačenici u indického chrámuVideo: ČTK

 
Článek

Lidé se u chrámu shromáždily v první den devítidenního hinduistického svátku Navratra (devět nocí), který se koná na počest bohyně Matky. Tlačenice začala v šest hodin ráno a už v tento čas bylo v okolí chrámu přinejmenším 12 tisíc lidí.

Podíl na tragédii má podle agentury Reuters i místní policie, která se snažila poutníkům zabránit ve vstupu do chrámu a proklestit mezi nimi cestu pro významné návštěvníky.

Podle agentury AFP se zřejmě pod tlakem lidských těl zřítila jedna ze zdí v blízkosti chrámu, což vyvolalo paniku. Podle Maliniho Aggarvala, policejního komisaře z Džódhpuru, zůstává část lidí stále pohřbená pod troskami zdi. "Snažíme se je dostat ven," řekl.

Při obdobném neštěstí před jiným hinduistickým chrámem v severní Indii minulý měsíc zahynulo nejméně 145 lidí. V lednu 2005 bylo ušlapáno nejméně 265 hinduistických poutníků včetně několika žen a dětí v blízkosti odlehlého chrámu v indickém státě Maháráštra.

Reklama

Související témata:

Související články

V indickém chrámu ušlapáno pět lidí

Nejméně pět lidí přišlo ve čtvrtek o život v tlačenici, která vznikla v hinduistickém chrámu ve městě Vidžajváda na jihu Indie. Dalších nejméně 15 osob bylo...

Výběr článků

Načítám