Hlavní obsah

Při třech důlních neštěstích v Číně 42 mrtvých

– PEKING

Hned tři důlní neštěstí postihla Čínu za poslední čtyři dny. Bilance je tragická. V čínských uhelných dolech zahynulo nejméně 42 horníků, 18 dalších zůstává navzdory snahám záchranářů uvězněno pod zemí a tři další jsou pohřešováni.

Foto: Novinky.cz s použitím Reuters, Novinky

Článek

Záplavy uvěznily v neděli ráno 24 horníků v uhelném dole v centrální provincii Che-nan a dosud se podařilo zachránit jen šest z nich. Počet obětí pátečního výbuchu v uhelném dole v provincii S'-čchuan na jihozápadě Číny stoupl na 15 a tři horníci zůstávají pohřešováni. Toto neštěstí se stalo jen den poté, co výbuch v uhelném dole v provincii Liao-ning na severovýchodě Číny zabil 27 horníků.

Čínské sdělovací prostředky uvádějí, že počet mrtvých při neštěstích v uhelných dolech klesl téměř o čtvrtinu během prvních osmi měsíců letošního roku; čísla ale neudávají. V loňském roce zahynulo při důlních neštěstích v Číně podle oficiálních statistik celkem 3786 horníků.

Čína je největším světovým producentem i spotřebitelem uhlí. Snaha dostát poptávce po surovinách ale často vede k ignorování základních bezpečnostních opatření v dolech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám