Hlavní obsah

Peking během OH zakáže psí maso

Právo, DPA, pur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Čínská metropole zakáže více než stovce restaurací určených k obsluze návštěvníků srpnových olympijských her, aby servírovaly psí maso. Ostatním jídelnám zároveň „naléhavě doporučí“, aby se k nařízení připojily.

Článek

Oznámil to viceředitel pekingského turistického úřadu Siung Jü-mej s tím, že pokud si zákazník psí maso objedná, restaurace by mu zdvořile měla nabídnout alternativní jídlo. Jídelny, které zákaz poruší, se dostanou na „černý seznam“.

Psí maso zůstává oblíbené v mnoha oblastech severní a jižní Číny, zejména mezi muži, z nichž někteří se drží tradiční představy, že pojídání velkých zvířat přenáší jejich sílu na konzumenty. V Pekingu nabízejí psí maso nejčastěji korejské restaurace.

Psi běžně patří k mnoha částem čínského venkova a v poslední době se staly vyhledávanými mazlíčky i v Pekingu a dalších městech poté, co před více než 10 lety padl zákaz jejich držení. Kvůli přísným omezením velikosti si však obyvatelé měst pořizují většinou pekinéze nebo jiné malé psíky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám