Hlavní obsah

Pět mladíků napadlo mačetami střední školu v Sydney

Novinky, ČTK, aš, Sydney Morning Herald

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY
Aktualizováno

Do budovy střední školy v australském Sydney vtrhlo v pondělí ráno pět mladíků vyzbrojených mačetami a baseballovými pálkami. Zaútočili na studenty i učitele. Osmnáct středoškoláků a jeden učitel byli lehce zraněno. Policie posléze útočníky zatkla, motiv jejich činu zůstává neznámý.

Článek

Terčem útoku se stala střední škola Merrylands High School na západě města. Se zraněními muselo být ošetřeno 18 studentů, jeden skončil v nemocnici, kde byl ošetřen pro drobnější poranění obličeje, uvedl mluvčí záchranné služby.

“Ošetřili jsme 18 dětí ve školním věku. Všechny měly lehčí zranění, měly tržné rány a podlitiny a většina byla docela vystrašená z toho, co se stalo,“ řekl mluvčí.

V nemocnici skončil také jeden z učitelů, který se snažil útočníky zastavit . Převezen musel být po úderu do hlavy.

Přivolaní policisté zatkli pětici útočníků, kterým je mezi 14 až 16 lety, nejednalo se o žáky školy. Podle jedné bývalé studentky útočníci chodili na jinou střední školu Granville Boys High School. Mezi studenty obou škol došlo v minulosti k několika ostrým střetům.

Podle policejního inspektora Jima Stewarta zabránila větší tragédii duchapřítomnost učitelů, kteří studenty zamkli ve třídách. Útočníci pak začali demolovat budovu školy a vytloukat její okna. Mnohé studenty zranily právě střepy z rozbíjených oken.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám