Hlavní obsah

V Jižní Koreji otevřeli léčebnu pro lidi závislé na internetu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zčásti výcvikový tábor a zčásti rehabilitační centrum otevřeli v Jižní Koreji. Centrum není pro nepřizpůsobivé jedince či lidi trpící závislostí na drogách nebo alkoholu. Míří do něj ti, kdo tráví téměř veškerý svůj čas u počítačů připojeni k internetové síti.

Článek

O příchozí mladé muže se tam starají dílem instruktoři, kteří vedou hodiny fyzického drilu ve vojenském stylu, a dílem terapeuti, kteří organizují různé kurzy, např. hrnčířskou dílnu nebo výuku hry na bicí nástroje.

Jižní Korea se pyšní vysokým počtem připojení k internetu, k síti je levně a rychle připojeno 90 procent domácností. Internet hraje čím dál větší roli i ve společenském životě, salon s připojením najdete téměř na každé ulici a Korejci si začínají uvědomovat, že mají problém.

Debata o závislosti mladých lidí na počítačových hrách probíhá už několik let. Životy několika hráčů skončily vyčerpáním před obrazovkou a stále vzrůstá počet studentů, kteří se od počítače nedokážou odtrhnout ani když musí do školy.

Vládou financovaný tříletý průzkum mezi mladými lidmi odhalil, že asi 30 procentům Jihokorejců ve věku do 18 let hrozí, že internetu zcela propadnou. Soul proto rozhodl o zřízení 140 poradenských center a 100 nemocnic pro lidi závislé na síti. Nové centrum je dalším krokem v boji proti fenoménu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám