Hlavní obsah

Falešní obchodníci ukradli na Kypru diamanty za 186 000 eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NIKÓSIE

Dva muži, kteří se vydávali za ruské obchodníky, ukradli v klenotnictví v kyperském městě Limassol diamanty v hodnotě 186 000 eur (zhruba 4,99 miliónu Kč). Podle kyperských úřadů, které citovala agentura AFP, lupiči i s kořistí ostrov opustili.

Článek

Loupež, podle policejního důstojníka Nicose Sofokleuse z Limassolu první svého druhu na Kypru, si nijak nezadá s nejlepšími detektivními romány.

Dvojice lupičů přišla do klenotnictví v Limassolu a prohlásila se za ruské obchodníky, kteří chtějí koupit diamanty o 375 karátech. Majitel klenotnictví je požádal, aby několik dnů počkali na dodávku vzácného zboží z Belgie.

Ta dorazila ve středu. Muži se vrátili do klenotnictví zvážit kameny a složit zálohu ve výši 2800 dolarů (asi 52 350 Kč). Diamanty pak byly uloženy do zapečetěného pouzdra do doby dokončení transakce.

Klenotník se začal znepokojovat ve čtvrtek, když se oba muži nedostavili, jak bylo dohodnuto. A když skříňku otevřel, zjistil, že jsou v ní místo drahých kamenů... mandle.

Podle policie musela být schránka vyměněna v době, kdy klenotník přepočítával peníze složené na zálohu.

Na lupiče byly vystaveny mezinárodní zatykače.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám