Hlavní obsah

V Peru zatčen další český pašerák kokainu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIMA

V Peru byl zadržen devatenáctiletý Čech kvůli pašování drog. Policie ho zatkla na letišti v Limě před odletem do Madridu poté, co u něj našla asi 3,3 kilogramu kokainu. Mladík skončil v cele předběžného zadržení.

Článek

Zadržený je dalším Čechem v pořadí, který doplatil na pokus pašovat drogy z Latinské Ameriky. Zatčena tam již byla více než desítka českých občanů. Vedle Peru se Češi pokoušejí pašovat omamné látky z Kolumbie, Argentiny nebo Brazílie.

Česká diplomacie opakovaně varuje před aktivitami organizovaných skupin, které se pro transport drog snaží najmout kurýry. Na řádově desetitisícový výdělek se zpravidla nechávají nalákat mladí lidé bez zkušeností, často s nižším vzděláním a z menších měst nebo vesnic.

ČEŠI ZADRŽENÍ V CIZINĚ ZA DROGY OD SRPNA 2006

19. srpna 2006 - Dva Češi byli zadrženi na letišti v brazilském Sao Paulu. Každý měl v žaludku na 600 gramů kokainu.

4. září 2006 - V Peru byla zadržena Češka, v jejímž zavazadle bylo objeveno 1,8 kilogramu kokainu.

9. září 2006 - V Peru byl zadržen Čech se čtyřmi kilogramy kokainu.

22. října 2006 - Na letišti v Buenos Aires byli zadrženi tři čeští mladíci pro podezření z pašování drog.

ČTK

Na konci října loňského roku byli zadrženi tři mladí Češi včetně jednoho nezletilého. Na letišti v Buenos Aires je police odhalila, když u sebe měli také více než tři kilogramy kokainu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám