Hlavní obsah

Sníh, déšť, blesky a záplavy zabily na severu Indie 48 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠRINAGAR

Nejméně 48 lidí zemřelo v Indii poté, co sever země postihlo husté sněžení a neustávající deště doprovázené blesky a krupobitím. Mnoho lidí utrpělo popáleniny po úderu blesku. Ve městě Šrinagar byly přerušeny dodávky elektrické energie a zůstaly zavřeny školy a úřady.

Článek

Indická agentura PTI informovala, že od pondělí zahynulo na různých místech v provincii Uttar Pradéš 28 osob a dalších 25 utrpělo popáleniny po zasažení bleskem. Silné deště a krupobití v provincii ničily úrodu.

V provincii Džammú a Kašmír zemřelo kvůli nízkým teplotám, záplavám a sesuvům půdy 15 lidí včetně dvou dětí. Tamní meteorologové tvrdí, že hlavní město Kašmíru Šrinagar zažilo největší úhrn sněhu za posledních 15 let.

Na severu Indie zemřelo kvůli rozmarům počasí za poslední tři dny nejméně 48 osob. Foto: REUTERS/Fayaz Kabli

Bouřky a velká voda zničily za poslední tři dny mnoho domů, celé oblasti zůstaly bez elektrického proudu a přerušena je pozemní a letecká doprava. Uzavřena zůstala i dálnice Šrinagar-Džammú, která jako jediná spojuje Kašmír s Indií.

Šrinagar zažil největší úhrn sněhu za posledních 15 let. Foto: REUTERS/Danish Ismail

Reklama

Výběr článků

Načítám