Hlavní obsah

Japonské letadlo přistálo i bez příďového podvozku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Dopravní letoun japonských aerolinek All Nippon Airways se 60 lidmi na palubě dokázal v úterý ráno nouzově přistát navzdory tomu, že se pilotovi nepodařilo vysunout příďový podvozek. Nehoda se obešla bez zranění, všichni cestující opustili letoun bez šrámu.

Článek

Na palubě stroje se podle aerolinek nalézalo 56 cestujících a čtyři členové posádky. Turbovrtulový letoun kanadské výroby typu Bombardier DHC-8 nejprve skoro dvě hodiny kroužil okolo letiště Koči na západě Japonska, pilotovi se však zaseklé příďové kolo nepodařilo vysunout.

Stroj nejprve přistál na dvě zbývající kola podvozku, pak pilot opatrně sklonil nos letounu k ploše. Po jiskření od spodku přídě se stroj nakonec zastavil, pilotovi se podařilo jej udržet na dráze.

Podobné problémy měl letoun stejného typu u stejné letecké společnosti loni v únoru, ale podvozek se nakonec podařilo vysunout ručně. Nikomu z 25 lidí na palubě se také nic nestalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám