Hlavní obsah

Utečenci na poškozené lodi týden čekali na evakuaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MAURETÁNIE

Poškozené plavidlo s asi čtyřmi stovkami přistěhovalců na palubě, které strávilo poslední týden na moři nedaleko pobřeží západoafrické Mauretánie, by mělo být v pondělí vpuštěno do přístavu. Úřady obávající se vpuštění přistěhovalců na pevninu, povolily evakuaci teprve poté, co nad pasažéry převzala záruky španělská vláda.

Článek

Lodi Marine 1, která měla původně namířeno ze státu Guinea na Kanárské ostrovy patřící Španělsku, bylo dovoleno zakotvit v přístavu poté, co Španělsko souhlasilo, že uhradí přepravu všech osob zpět do jejich domovských zemí. Na loď byl již vyslán tým lékařů. Mnoho lidí na palubě je oslabeno a trpí střevními potížemi.

Plavidlo se porouchalo minulý týden v mezinárodních vodách a muselo být předminulou sobotu odvlečeno k pobřeží Mauretánie španělskou lodí. Od té doby čekalo na povolení úřadů ve městě Nuadhibu ke vjezdu do přístavu.

Mauretánie souhlasila s ošetřením nemocných na svém území, když Španělsko zajistí navracení všech utečenců z různých asijských a afrických zemí zpět do jejich vlastí.

Jen v loňském roce se snažilo dostat na Kanárské ostrovy asi 30 000 Afričanů.

Reklama

Související témata:

Související články

Kanárské ostrovy zaplavily tisíce běženců

Již přes tisíc ilegálních afrických migrantů dorazilo od pátku na Kanárské ostrovy. Jen za neděli přistály u pobřeží tohoto španělského souostroví tři nové...

Výběr článků

Načítám