Hlavní obsah

Dva japonští školáci spáchali sebevraždu kvůli šikaně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Dva japonští školáci spáchali o víkendu sebevraždu údajně proto, že byli ve škole šikanováni. V pondělí o tom informovala japonská policie. Několik dalších žáků poslalo v uplynulých dnech japonskému ministru školství Bunmeiovi Ibukimu dopisy, v nichž hrozili, že se kvůli šikaně zabijí.

Článek

Smrtí dvanáctileté dívky a čtrnáctiletého chlapce se zvýšil na pět počet dětí, které v Japonsku od srpna spáchaly sebevraždu. Děvče, které skočilo z osmého patra domu, kde bydlelo, trpělo prý ve škole šikanou kvůli malému vzrůstu. Hoch se oběsil, protože se ho spolužáci údajně snažili vydírat a obírat ho o peníze.

Malí Japonci varovali ministra sebevraždou

Podle internetových stránek BBC je šikana v japonských školách závažný problém, který se zatím úřadům nedaří vyřešit. Minulý týden se dokonce devět školáků obrátilo na ministra školství Ibukiho s dopisem, v němž varovali, že kvůli ponižování ve škole ukončí svůj život. Ministr je prý požádal, aby mu nepsali a pokusili se místo toho najít lidi, se kterými by si mohli o svém trápení promluvit.

Zatím není jasné, zda mladí sebevrazi z víkendu byli z těch, kdo ministra oslovili. "Zřizujeme na každé škole výbor, který má identifikovat žáky se sklonem k sebevraždám a pomoci jim. Příznaky je ale těžké rozpoznat," uvedl na pondělní tiskové konferenci Ibuki.

S podobnými problémy se potýkají i další země světa. Koncem října otřásla veřejností zpráva o čtrnáctileté polské školačce, která se oběsila poté, co ji spolužáci na gymnáziu svlékli, osahávali a předstírali, že ji znásilňují. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

V Japonsku se šíří hromadné sebevraždy

Těla dalších čtyř lidí v zaparkovaném automobilu objevila v pondělí japonská policie na západě země. Nebylo to pro ni žádné překvapení, hromadné sebevraždy...

Výběr článků

Načítám