Hlavní obsah

Guvernér Lombardie se rozhodl jít dobrovolně do karantény

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Attilio Fontana, guvernér severoitalské Lombardie, která je největším ohniskem nákazy koronavirem v zemi, oznámil, že bude příštích 14 dní v karanténě. Pro dobrovolnou izolaci se rozhodl poté, co jedna jeho spolupracovnice měla pozitivní test na onemocnění Covid-19, které koronavir způsobuje.

Foto: Reuters Tv, Reuters

Guvernér Lombardie Attilio Fontana

Článek

„Ode dneška se něco změnilo. Budu se řídit instrukcemi úřadů a dva týdny se budu snažit žít v izolaci, abych především ochránil lidi, se kterými pracuji,“ uvedl.

On i jeho spolupracovníci podstoupili testy na koronavirus, které byly negativní. Přesto ale všichni zůstanou dva týdny v karanténě.

Počet obětí koronaviru v Itálii vzrostl na 21 a nakažených je tam 821, oznámily místní úřady. Nejvíce infikovaných v Itálii je právě v Lombardii, jehož vedení v pátek oznámilo, že požádá vládu o prodloužení ochranných opatřeních zavedených kvůli epidemii nejméně o další týden.

Na riziko nákazy Čechy upozorní SMS

Koronavirus

Civilní obrana oznámila, že počet lidí testovaných pozitivně se zvýšil ze čtvrtečních 650 na 821. Uvedla ale také, že 46 infikovaných se už vyléčilo. Z počtu nakažených ji ale 412 má jen mírné nebo žádné příznaky a jsou tak v domácí karanténě, ostatní jsou hospitalizovaní.

První člověk nakažený tímto koronavirem zemřel v Itálii minulý týden a stal se tak první známou evropskou obětí tohoto koronaviru. Podle lékařů ale většina z obětí trpěla i jinými zdravotními problémy.

Reklama

Výběr článků

Načítám