Hlavní obsah

Zloděj v Lodži sebral z auta tašku s miliony, krádež zmařil policista po službě

Varšava

V Lodži prchal po ulici zloděj s igelitovou taškou naditou bankovkami, kterou s komplicem ukradl ze zaparkovaného auta, ale s lupem daleko neutekl. Náhodným svědkem zločinu se stal polský policista, který sice měl po službě, ale i tak jednoho z pachatelů zadržel a spolu s ním i jeho kořist, činící v přepočtu skoro 4,5 milionu korun. Po druhém podezřelém policie pátrá, uvedla televize TVN 24.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Příležitost k drzé krádeži poskytl podle televize pracovník jedné z místních firem, jenž ve voze převážel půjčku ve výši 800 000 zlotých, kterou si vzal jeho zaměstnavatel. Peníze měl v igelitové tašce, kterou ponechal v autě i poté, co vůz zaparkoval v centru Lodže a šel si nakoupit. Jen o chvíli později okénko vozu rozbili zloději, kteří se zmocnili igelitky s penězi a utíkali pryč.

„Policista po službě si všiml krádeže a okamžitě se vydal pronásledovat pachatele,” řekl televizi komisař Marcin Fiedukowicz. Policista svým soukromým vozem přehradil cestu uprchlíkům a vrhl se na muže, který v ruce třímal igelitku. Policistu sice udeřil, ale ten jej přemohl, srazil na zem a vyrazil mu z ruky nůž. Pomohl mu pak jeden z kolemjdoucích, než na místo dorazili další policisté, vylíčil Fiedukowicz.

Po bitce na náměstí v Praze přišel muž o peněženku. Podezřelý ujel na kole

Krimi

Peníze se nakonec dostaly k majiteli firmy, zatímco podezřelý - pětačtyřicetiletý Gruzínec - skončil v cele a soud jej poslal na tři měsíce do vazby. Hrozí mu až deset let za mřížemi. Policie se snaží dopadnout druhého podezřelého a také se snaží odhalit, odkud měli pachatelé tak přesné informace o cenném obsahu tašky v autě, dodala TVN 24.

Reklama

Výběr článků

Načítám