Hlavní obsah

Zemřel další lékař z nemocnice, kde léčili Navalného

Právo, ama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omsk

V sibiřském Omsku zemřel další lékař z nemocnice, ve které byl loni hospitalizován Alexej Navalnyj, kritik Kremlu, jenž podle německých specialistů přežil otravu jedem ze skupiny novičok. Rozhlas Echo Moskvy v pondělí oznámil, že příčinou smrti Rustama Agiševa (63), který vedl oddělení traumatologie a ortopedie, byla mrtvice.

Foto: Alexander Zemlianichenko , ČTK

Ruský opoziční předák Alexej Navalnyj na snímku z února 2021

Článek

Agišev v nemocnici pracoval zhruba 30 let.

Počátkem letošního února na stejné klinice zemřel ve věku 55 let na srdeční selhání lékař Sergej Maksimišin.

V Omsku náhle zemřel lékař, který se staral o otráveného Navalného

Evropa

Ještě předtím nemocnici opustil zástupce primáře Anatolij Kaliničenko s tím, že „dává přednost chirurgii před úřadováním“.

Navalnyj zkolaboval v letadle při cestě do Moskvy z Tomsku a byl po nouzovém přistání v Omsku v bezvědomí převezen nejprve do tamní nemocnice a následně pak do Německa. Ruští lékaři popřeli stopy otravy v organismu opozičního politika. Ten viní z pokusu o otravu ruského prezidenta Vladimira Putina.

Navalnyj má ve vězení bolesti

Vězněný Navalnyj si stěžuje na bolesti. Aktivisté z dozorčí komise po víkendovém setkání s Navalným oznámili, že vězeň žádá o injekci diclofenaku. „Bolí ho noha… Chodí samostatně. Jiné požadavky nevznesl,“ citovala agentura Interfax Vjačeslava Kulikova, šéfa komise. Navalnyj na sociálních sítích prostřednictvím obhájců sdělil, že má také silné bolesti zad.

Navalnyj je na tom zle, tvrdí jeho advokátka

Evropa

„Už nemohu ani vstávat z postele. Moc to bolí. Stížnosti přijímají, ale nic nedělají… Vyšetřila mě vězeňská lékařka a dala mi dvě tablety ibuprofenu. Diagnózu neznám,“ sdělil.

Vězeňská správa oznámila, že zdravotní stav Navalného je „uspokojivý“.

Reklama

Výběr článků

Načítám