Hlavní obsah

Zbloudilé Čechy v Malé Fatře hledali za tmy záchranáři. Zraněná žena nemohla dál

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Noční pátrací akci mají za sebou slovenští horští záchranáři v Malé Fatře. Muž a žena z České republiky v pátek večer zabloudili na uzavřeném turistickém chodníku, žena se zranila a nebyla schopná samostatně pokračovat.

Záchranná akce v Malé Fatře na Slovensku (video je bez zvuku)Video: Horská záchranná služba SR

 
Článek

Čeští turisté šli Stohovou zkratkou, což je turistický chodník, který je však v tomto období uzavřený. Ve večerních hodinách ztratila dvojice orientaci, načež se žena zranila. Proto turisté telefonicky požádali o pomoc horské záchranáře.

„Oznamovatelé byli dezorientováni a nevěděli, kde přesně se nachází,” napsali na sociální síti horští záchranáři, kteří dvojici vyrazili na pomoc.

Nakonec je našli na severní straně vrchu Stoh u jedné z větví Stohového potoka. Ženě poskytli neodkladné ošetření a v těžkém terénu zahájili náročný transport směrem do Vyhnané doliny.

Foto: Horská záchranná služba SR

V ústí doliny naložili 53letou ženu do terénního auta a společně s jejím partnerem ji transportovali k domu Horské služby v obci Štefanová. „Záchranná akce byla ukončena o půlnoci. Zúčastnili se jí čtyři profesionální a tři dobrovolní záchranáři,“ konstatovala Horská záchranná služba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám