Hlavní obsah

Zaměstnanci onkologického ústavu kšeftovali s cytostatiky

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Šest zaměstnanců bratislavského Národního onkologického ústavu bylo obviněno z krádeže léků na rakovinu. Zaměstnanci, kteří se k činu přiznali, byli okamžitě propuštěni a hrozí jim tři až deset let vězení. Policie provedla v úterý v ústavu razii. Ve středu padla první obvinění.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Vůz slovenské policie. Ilustrační foto.

Článek

O vyšetřování požádal ředitel ústavu Jozef Dolinský, který po zásahu řekl: „Je to historický moment, kdy ředitel státního zdravotnického zařízení inicioval vyšetřování ve vlastním zařízení.“

Koncem října ho upozornili zaměstnanci na podivné nakládání s léky v oddělení přípravy cytostatik. Když se podezření ukázala jako pravdivá, ředitel se obrátil na policii, která okamžitě zahájila vyšetřování.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Krajský ředitel policie Csaba Faragó potvrdil, že policisté vykonali čtyři domovní prohlídky a jednu prohlídku nebytových prostorů. „Zajistili finanční hotovost, počítače a cytostatika,“ uvedl Faragó.

Další podrobnosti policie neoznámila. „Zdraví pacientů ohroženo nebylo,“ zdůraznil ředitel ústavu. Neprokázalo se, že by došlo k ředění léků podávaných pacientům.

Zloděje zřejmě zlákalo, že léky, které se užívají během chemoterapie, jsou na Slovensku levnější než v dalších zemích EU.

Reklama

Výběr článků

Načítám