Hlavní obsah

Záběry z dronu: V Moskvě hořelo nákupní centrum, jeden člověk zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

V nákupním centru Persej pro děti na západě Moskvy ve středu vypukl požár. Agentura TASS potvrdila jednu oběť, zranění utrpělo šest hasičů, dva jsou ve vážném stavu. Oheň se už podařilo lokalizovat. Evakuováno bylo 600 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hořící obchodní centrum v Moskvě na záběrech z dronuVideo: Reuters

 
Článek

„Zraněný, který byl vyveden z hořící budovy, skonal ve vozidle rychlé záchranné služby. Nepodařilo se ho zachránit,“ uvedl pro TASS představitel záchranky. Úřady později upřesnily, že obětí se stal zaměstnanec nákupního střediska.

Ministerstvo pro mimořádné události původně oznámilo jen dva zraněné. „Když se požár hasil, byl zraněn jeden hasič a jeden obyvatel,“ uvedl jeho představitel. Zachráněný ale zesnul. Později se počty zraněných zvýšily na šest.

Náčelník moskevského hlavního ředitelství ministerstva pro mimořádné události Ilja Děnisov pak uvedl, že evakuováno bylo 600 lidí a dvacet třicet bylo zachráněno, což znamená, že se nacházeli v místě, kde je oheň ohrožoval.

Požár čtyřpodlažní budovy s 10 tisíci metrů čtverečných prodejní plochy byl nahlášen ve 12:32 moskevského času (10:32 SELČ). Na pětistupňové škále závažnosti požáru byl označen dvojkou, takže šlo o požár relativně málo nebezpečný.

Foto: Profimedia.cz

Požár nákupního centra v Moskvě

„Otevřený oheň byl zlikvidován,“ řekl TASSu zástupce ministerstva pro mimořádné události. „Požár byl zlikvidován ve 13:31.” Podle něj zasáhl 80 metrů čtverečných. Hořelo v oddělení příze.

Podle informací ze sociálních médií vypukl požár ve třetím patře ve skladu a rozšířil se na střechu. Na místě dál zasahují složky záchranného systému. Nasazeny byly i dva vrtulníky.

Případ budí zvýšenou pozornost kvůli rozsáhlému požáru v obchodním centru v sibiřském Kemerovu, při němž před necelými dvěma týdny zahynulo 64 lidí. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamery zachytily okamžik, kdy v nákupním centru vypukl požárVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám