Hlavní obsah

V sibiřském Kemerovu vzplál obchodní dům, lidé vyskakovali z oken

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Požár několikapatrového obchodního centra v sibiřském městě Kemerovo, které leží asi 3000 kilometrů na východ od Moskvy, si vyžádal nejméně 37 obětí. Dalších 70 osob se pohřešuje. Zraněných je přes čtyři desítky. Lidé podle svědků vyskakovali z oken, aby se zachránili, napsala agentura AP. Příčina požáru se zatím vyšetřuje.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Požár obchodního centra v sibiřském městě Kermerovo

Článek

Ruští vyšetřovatelé nejprve uvedli, že si neštěstí vyžádalo životy čtyř dětí, později ale upřesnili, že zemřely tři děti a žena. Další zprávy počty mrtvých jen zvyšovaly. Zda oběti požáru zabil dým, či podlehly popáleninám, policie nesdělila.

Místní gubernátor Vladimir Černov uvedl, že 13 mrtvých těl nalezli záchranáři v jednom z kinosálů.

Požár vypukl v nejvyšším patře budovy a rozšířil se na plochu 1600 metrů čtverečních. Lidé vyskakovali z oken, aby unikli plamenům a dýmu, napsala agentura DPA s odkazem na očitá svědectví.

Foto: Stringer, Reuters

Příčina požáru obchodního centra v Kemerovu se zatím vyšetřuje.

Ve 23.15 místního času dostali hasiči oheň pod kontrolu. Dohašování bude podle agentury TASS trvat až do pondělí.

V Kemerovu večer přistálo letadlo ruského ministerstva pro mimořádné události. Na palubě stroje je 40 záchranářů a pět psychologů.

„První a druhé patro se již prohledaly, specialisté jsou nyní ve třetím patře. Do dalšího patra se zatím nemohou dostat kvůli velmi vysoké teplotě,“ uvedla Jevgenij Dědučin, zástupce vedoucího regionálního oddělení ministerstva pro mimořádné situace.

Nákupní centrum s celkovou plochou 23 tisíc čtverečních metrů bylo otevřeno v roce 2013 a kromě obchodů se v něm nachází bowlingová herna, kinosály a dětské centrum

Reklama

Výběr článků

Načítám