Hlavní obsah

Z utržené kry na Sibiři dostali ruští záchranáři na pevninu 118 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruští záchranáři dostali na pevninu více než stovku lidí, včetně dětí, s nimiž se od břehu odtrhla velká ledová kra. Neštěstí se šťastným koncem se podle agentury RIA Novosti odehrálo v sobotu v přehradní nádrži Berjozovské elektrárny, která je v Krasnojarském kraji na jihu sibiřské části Ruska.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle prvních informací se ve vodní nádrži v Šarypovské oblasti utrhla kra s 50 rybáři. Dlouhá byla zhruba kilometr a široká půl kilometru. Od břehu se vzdálila asi 250 metrů.

Mluvčí ministerstva pro mimořádné události Krasnojarského kraje Alexandr Jakimov později upřesnil, že záchranná operace skončila v 16:39 místního času (11:39 SELČ). Záchranáři během ní dostali postupně na břeh 118 lidí, mezi nimiž bylo také 15 dětí.

Rybaření na ledu patří v Rusku k častým zábavám a podle médií se mu věnují milióny lidí. Záchranáři kvůli tomu mají plné ruce práce každé jaro, když ledy začnou tát. Většinou se však tyto události obejdou bez tragických následků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám