Hlavní obsah

Vyděšení Rusové nepustili do letadla muže mylně spojeného s atentátem v Petrohradu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Cestující na moskevském letišti Vnukovo nepustili na palubu Iljase (Andreje) Nikitina, jehož fotografie se objevila v médiích v souvislosti s útokem v petrohradském metru. Nikitin se přitom sám přihlásil policii, aby prokázal svou nevinu. O incidentu informovala agentura Interfax s odvoláním na IslamNews.

Foto: repro islamnews.ru

Článek

Nikitin uvedl, že byl překvapen tím, co se stalo na Vnukovu, protože už v úterý ráno letěl z Petrohradu do Moskvy a nikoho jeho přítomnost na palubě neznepokojila.

V Moskvě na Vnukovu prošel kontrolou dokladů, ale na palubu letadla aerolinek Rossija nebyl vpuštěn kvůli protestům vystrašených cestujících. Ani aerolinky, ani bezpečnostní orgány na letišti nebyly schopny vyřešit situaci jinak, než že mu vrátily peníze za letenku.

Nikitin doufá, že na druhý den se už do letadla dostane.

Nikitin by zachycen na záběrech bezpečnostních kamer, které byly zveřejněny po atentátu a objevily se následně na internetu. Měl na nich typický muslimský oděv i vous.

Když Nikitin záběry uviděl, sám se přihlásil na policii, kde odpověděl na všechny otázky, načež byl propuštěn.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám