Hlavní obsah

Všechny ruské parlamentní strany s volbami vydělaly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruské parlamentní strany vydělají na zářijových volbách do Státní dumy více, než do nich investovaly. Takový je výsledek povolebních finančních uzávěrek.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Volby v Rusku. Ilustrační foto

Článek

Za každý získaný hlas budou v průběhu příštích pěti let každoročně dostávat 152 rublů (48,5 koruny). Tyto příjmy ze státní kasy jsou pro ně hlavním zdrojem příjmů, podotkl deník Kommersant.

Prokremelské Jednotné Rusko bude každoročně čerpat ze státní kasy 4,3 miliardy rublů (1,37 miliardy korun), komunisté (KPRF) 1,6 miliardy rublů, LDPR Alexandra Žirinovského 646 milionů, Spravedlivé Rusko – Za pravdu 638 milionů a nejmenší nově vzniklá parlamentní strana Novyje ljudi může počítat s ročním rozpočtem 456 milionů rublů.

TASS: Jednotné Rusko si zachová ústavní většinu

Evropa

Nejlépe ze všech politických stran si při porovnání volebních výdajů a zisků vede komunistická strana (KPRF), která zaplatila za kampaň 178,5 milionu rublů. Na opačném konci pomyslného žebříčku stojí opoziční strana Jabloko, která se ziskem 1,3 procenta hlasů na státní financování nárok nemá.

Reklama

Výběr článků

Načítám