Hlavní obsah

Vrátím se do Anglie a budu stínat hlavy, vzkázal džihádista John

Právo, DPA, ČTK, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

londýn

Neslavně proslulý člen Islámského státu, přezdívaný Džihádista John, na novém videu pohrozil, že se vrátí do Británie, aby zde pokračoval ve vraždění nevěřících. Muž na bezmála minutu a půl dlouhé nahrávce poprvé odhalil svoji tvář. Tajné služby ho už před časem identifikovaly jako Mohammeda Emwazího, britského programátora původem z Kuvajtu.

Foto: SITE Intel Group, Reuters

Samozvaného popravčího Islámského státu média identifikovala jako Londýňana kuvajtského původu Mohammeda Emwaziho.

Článek

„Jsem Mohammed Emwazí. Brzy se vrátím do Británie s chalífou (lídrem IS). Pozabíjíme káfiry (nevěřící). Budu dál stínat hlavy,“ říká na videu natočeném podle listu The Daily Mail v Sýrii zhruba před dvěma měsíci. Extremista už zavraždil několik západních rukojmích. Na videu se objevil poprvé od ledna, kdy zabil japonské vězně.

Nejsem žádný extremista, tvrdil Džihádista John na nahrávceVideo: Novinky/Reuters

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V řadách IS dosud zahynulo v bojích v Sýrii a Iráku asi sto německých občanů. Nedělníku Bild am Sonntag to řekl německý ministr vnitra Thomas de Maizière. Od roku 2012 odešlo do oblasti konfliktu okolo 700 Němců, zhruba třetina z nich se mezitím vrátila zpět.

Ozbrojenci z IS v sobotu zabili až 50 iráckých vojáků. Vlákali je do dvou léček v neklidné provincii Anbár západně od Bagdádu, oznámil vysoký představitel provincie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Islamisté zavraždili uneseného amerického novinářeVideo: Reuters

Související téma

Foto: Reuters

Bojovníci Islámského státu

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám